Петровірівська громада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про допомогу постраждалим від домашнього насильства в умовах карантину

Дата: 04.05.2020 11:58
Кількість переглядів: 329

Фото без опису

 

Про допомогу постраждалим від домашнього насильства в умовах

карантину

Про допомогу постраждалим від домашнього насильства

в умовах карантину

 

У зв’язку з карантинними заходами у світі збільшується кількість випадків домашнього насильства: соціальна ізоляція означає, що люди, які потерпають від насильства, залишаються наодинці з кривдником.  За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), кожна третя жінка у світі зазнає фізичного, психологічного, економічного або сексуального насильства, здебільшого з боку партнера. У ВООЗ також зазначають, що гендерне насильство має тенденцію посилюватись під час надзвичайних гуманітарних ситуацій та конфліктів, що є найпоширенішим серед найменш зареєстрованих порушень прав людини.

Звіти з Китаю свідчать про те, що коронавірус вже спричинив значний ріст випадків домашнього насильства. Місцеві поліцейські відділення отримували втричі більше повідомлень у лютому, порівняно з попереднім роком. Більшість випадків насильства пов’язують саме з поширенням епідемії COVID-19. Про збільшення випадків домашнього насильства повідомляють і в США.

За інформацією Міністерства внутрішніх справ України кількість дзвінків на «гарячу лінію» і спецлінію «102» на сьогодні не збільшилась, проте з метою запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, інформуємо про діючі «гарячі» лінії, куди можна звернутись у випадку домашнього насильства:

  • Урядова «гаряча лінія» для осіб, які страждають від домашнього насильства 15-47, працює цілодобово;
  • Національна «гаряча лінія» з питань запобігання домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації 0 800 500 335, або з мобільного 116 123, працює цілодобово;
  • Дитяча «гаряча лінія» 0 800 500 225116 111 з мобільного;
  • Урядова «гаряча лінія» 15-45;
  • «Гаряча лінія» Координаційного центру з надання правової допомоги

0 800 213 103;

  • Оперативна лінія Національної поліції України 102;

Отримати консультації в режимі онлайн можна на сторінках:

Якщо постраждалою від насильства є дитина, обов’язково зверніться до служби у справах дітей. Також, дієву підтримку та допомогу постраждалим надають фахівці центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Пам’ятайте, що насильству немає виправдання. Бажаємо вам та вашим родинам міцного здоров’я.!!!!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора