Петровірівська громада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

КАБМІН ПРОДОВЖИВ КАРАНТИН ДО 22 ТРАВНЯ

Дата: 07.05.2020 12:10
Кількість переглядів: 336

Фото без опису

КАБМІН ПРОДОВЖИВ КАРАНТИН ДО 22 ТРАВНЯ

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні у понеділок продовжив дію карантину в Україні до 22 травня.

За словами прем'єр-міністра, Всесвітня організація охорони здоров’я продовжила дію глобального режиму надзвичайної ситуації, тому Україна теж не може повністю знімати обмеження.

 

Прем’єр зауважив, що відносно непогана ситуація з епідемією в нашій країні – це результат вчасно введеного карантину і дисциплінованості українців, які ці обмеження слухняно виконують.

 

В кінці засідання Кабмін ухвалив відповідну постанову. Нею також уряд скасував з 11 травня низку обмежень, введених в Україні через епідемію коронавірусу.

 

Денис Шмигаль повідомив, що з 11 травня будуть відкриті для відвідувань парки, сквери, зони відпочинку.

 

Крім того, буде дозволено працювати салонам краси, перукарням, але за певних умов, які вже розроблені і будуть представлені Міністерством охорони здоров’я України.

 

«Ми дозволимо роботу закладів громадського харчування на виніс. Роботу літніх майданчиків кафе і ресторанів просто неба у закладах, зареєстрованих як оператори потужності. Це дуже важлива прив’язка і можливість контролювати, в тому числі органами місцевого самоврядування», – зазначив Денис Шмигаль.

 

Також, за його словами, буде дозволена оптова і роздрібна торгівля непродовольчими товарами, окрім зон розваг та харчування, дитячих зон в ТРЦ.

 

«Дозвіл працювати при певних умовах отримають заклади побутового обслуговування населення за визначеними критеріями. Музеї, бібліотеки, тренування спортсменів національних збірних команд, індивідуальні тренування (біг, хода, їзда на велосипеді, рух на активних візках спортсменів з інвалідністю). Стоматологи, аудитори, адвокати, нотаріуси, сервіс побутової техніки. Все це буде прийнято. Постанова буде опублікована і бізнес зможе бачити чітко, в яких сферах ми плануємо пом’якшення карантинних заходів з 11 травня», – повідомив очільник Уряду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора