Петровірівська громада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Алгоритм дій за підозри COVID-19

Дата: 27.08.2020 12:02
Кількість переглядів: 414

До уваги мешканців Петровірівської сільської ради!

Алгоритм дій за підозри COVID-19

Дотримуватись простих та чітких правил в умовах нової реальності надзвичайно важливо, особливо при появі перших симптомів COVID-19.

Щоб не наражати оточуючих на небезпеку, не треба самим їхати у медзаклад для проведення тесту. Залишайтесь удома та подзвоніть сімейному лікарю або на «гарячу» лінію по COVID-19.

 

Інформуємо детальніше про правила поведінки при симптомах коронавірусної хвороби.

1. Якщо Ви занедужали і у Вас з’явилися симптоми ГРЗ (кашель, підвищення температури тіла, загальна слабкість тощо), зателефонуйте своєму сімейному лікарю.

Повідомляємо, що в КНП « Центр первинної медико-санітарної допомоги Ширяївського району» функціонує телефонна гаряча лінія для надання консультацій громадянам з питань профілактики та запобігання захворювання на COVID-19 за номером 0994381190.

 

2. Якщо у Вас, крім цих симптомів, є задишка, стійкий біль у грудній клітці, значне підвищення температури, діарея, порушення свідомості – здійсніть виклик екстреної медичної допомоги за номером 103.

 

3. Диспетчер 103 здійснить опитування за алгоритмом. Надайте йому достовірну інформацію. Диспетчер визначить Ваш стан і за показами направить бригаду екстренної медичної допомоги.

 

4. Підготуйтеся до приїзду бригади: відчиніть двері, провітріть приміщення та надіньте медичну маску. Медичні працівники оцінять Ваш стан та визначать, чи є потреба у госпіталізації.

 

5. Якщо показів до госпіталізації немає, працівники бригади нададуть рекомендації щодо самоізоляції та попросять Вас звернутися до свого сімейного лікаря, а за його відсутності – на «гарячу» лінію по COVID-19. За потребою до Вас направлять медичного працівника для забору біоматеріалів для лабораторного обстеження на COVID-19.

 

6. Якщо покази до госпіталізації є, а саме за середнього і важкого перебігу захворювання, Вас госпіталізують у визначену лікарню на стаціонарне лікування.

 

Бережіть себе та будьте здорові!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора