Петровірівська громада
Одеська область, Березівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

22 березня – Всесвітній день води

Дата: 21.03.2024 11:47
Кількість переглядів: 102

22 березня – Всесвітній день води

Ідея проведення Всесвітнього дня водних ресурсів вперше прозвучала на конференції ООН з охорони оточуючого середовища і розвитку (ЮНСЕД), яка відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро.

Генеральна Асамблей Організації Об’єднаних Націй, прийнявши резолюцію 47/193 від 22 лютого 1993 року, проголосила 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів. Цей день повинні були почати відзначати у 1993 році у відповідності з рекомендаціями Конференції ООН з охорони оточуючого середовища і розвитку.

Держави були покликані присвятити День водних ресурсів здійсненню рекомендацій ООН і проведенню конкретних дій на національному рівні.

22 березня є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важність водних ресурсів для оточуючого середовища і розвитку суспільства. Практичні зусилля можуть допомогти поглибити суспільне розуміння як проблем так і рішень в цій області. Для досягнення позитивних результатів необхідно перетворити слова на зобов’язання і дії у рамках загальної теми.

Також не варто забувати, що всі живі тварини і рослини складаються з води: тварини та риби - на 75%, медузи - на 99%, картопля - на 76%, яблука - на 85%, помідори - на 90% , огірки - на 95%, кавуни - на 96%. Навіть людина складається з води. 86% води міститься в тілі у новонародженого і до 50% у літніх людей.

До прикладу, цього року Держводагентство за підтримки Регіонального проекту ЄС «Водна ініціатива плюс» (EUWI+) традиційно разом із світовою спільнотою долучається до ініціативи Організації Об’єднаних Націй і відзначатиме Всесвітній день води – 22 березня.

Вода для всіх, або не залишаючи нікого осторонь! – гасло цьогорічного Дня води. 

Це, насамперед, означає, що вода, як життєво важливий ресурс – право кожної людини, і не може бути перешкод ані національних, ані гендерних, ані інших у доступі до чистої питної води.

У Всесвітній день води Держводагентство організовує Open Space World Water Day, під час якого планує спільно з учнями шкіл розібратися у питаннях якості питної та річкової води, школярі матимуть унікальну можливість особисто перевірити якість води з річок.

 

Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації  20190321112153.jpg, фотоНа зображенні може бути: товстий лорі та текст «державне агентство водних pecypciB украйни басейнове травлння водних бab. pecypcla никнього дунаю 22 березня всесвтнй день води декi̇лька основних рекомендацй для рацонального використання та споживання води: приймайте ятихвилинний душ. закривайте кран п»д час чищення зубв, миття посуду та приготування ¡жİ. -вчасно ремонтуйте каналзацйни та водогнни труби для попередження стаорення аварйних ситу -не виливайте харчови вi̇дходи, масла, лки та химкати каналзац.ю. приймайте участь водоохоронних акциях 3 прибирання прибережних захисних смуг рчок, озер, водно-болотних угдь, пляжв тощо. бережть природу! навть незначни дii, якими б вони не були, допоможуть виришени водной кризи!»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора